پنج شنبه، 1 آذر 1403
رخدادشهر » جامعه »  "شیشه" در ایران تولید نمی‌شود/ تولید بیش از ۹۵ درصد تریاک جهان در افغانستان

 "شیشه" در ایران تولید نمی‌شود/ تولید بیش از ۹۵ درصد تریاک جهان در افغانستان

کد خبر: 677

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: امروز همانطور که بیش از ۹۵ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود، بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان باز هم افغانستان است و پیش‌سازهایی که امروز برای تولید به افغانستان می‌رود با بوها و رنگ‌های مختلف و با قیمت نازل وبه هرعلتی تبدیل به شیشه می‌شود.

رخدادشهر: سردار ناصر اصلانی با حضور در شبکه اول سیما با بیان اینکه امروز مردم ایران و بسیاری از کشورهایی که در مسیر ترانزیت موادمخدر قرار گرفته‌اند، قربانی مواد مخدر هستند گفت: ایران نه کشت می‌کند و نه تولیدکننده است، ولی متاسفانه در کنار کشوری قرار گرفته‌ایم که نه مردم آن کشور، بلکه سایر کشورها به جهت دستیابی به منافع مالی و اقدامات پلید خودشان، به بهانه حفظ امنیت در آن کشور مستقر شده‌اند، مبادرت به این کار می‌کنند.

 

وی افزود: خیلی‌ها خوشحال بودند که با استقرار نیروهای ناتو، امنیت در افغانستان برقرار و مواد مخدر ریشه کن می‌شود، ولی این اتفاق برعکس شد. در سال ۲۰۰۰  تولید مواد مخدر در افغانستان ۱۸۵ تن و زمین‌های زیرکشت خشخاش ۷۶۰۰ هکتار بود، اما با استقرار نیروهای ناتو به بهانه امنیت، این امنیت برای قاچاقچیان فراهم شد و تولید مواد مخدر در آن سال‌ها حتی به ۱۰ هزار تن و امروز به ۷۶۰۰ تا ۷۸۰۰ تن رسیده است و بیش از ۲۶۷ هزار هکتار زمین‌های افغانستان که در گذشته برای محصولات دیگر استفاده می‌شد صرفا به کشت خشخاش اختصاص داده شده است.

 

چرا ایران قربانی موادمخدر است؟

 

اصلانی با اشاره به اینکه قاچاقچیان از ایران به عنوان آسانترین و کوتاهترین مسیر استفاده می‌کنند تا از بالکان مواد مخدرشان را به کشورهای غربی برسانند گفت: اگر امروز با مواد مخدر مبارزه می‌کنیم، به این علت است که به لحاظ دستورات و آیین دینی خودمان تفاوتی بین ملت‌ها وجود ندارد لذا اگر امروز مبارزه می‌کنیم، هم برای جلوگیری از ورود مواد مخدر به کشورمان است و هم در مسیری قرار گرفته‌ایم که مواد مخدر باید از کشور ما عبور کند و به اروپا برسد. بسیاری از کشفیاتی که داریم مربوط به مصرف اروپاست و به همین جهت می‌گوییم ایران قربانی مواد مخدر است.

 

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ۳۹۶۷ شهید و ۱۲ هزار جانباز عرصه مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر اظهار کرد: ایران در مقابل سیلی قرار گرفته و مبارزات خودش را روزبه روز سخت تر می‌کند و اقدامات و برنامه‌های مشخصی در انسداد مرزها دارد، ستاد با کمک های فرماندهی کل نیروی انتظامی، سپاه پاسداران و ارتش به عنوان پشتیبان، تلاش می‌کند که از ورود مواد مخدر جلوگیری کند.

 

مبارزات قاطعانه ایران با قاچاق موادمخدر در نقاط صفر مرزی و استان‌های شرقی

 

وی ادامه داد: سیاست‌های ستادمبارزه با مواد مخدر به‌ویژه در سه سال اخیر متفاوت بوده و تلاشش بر این است که این اقدامات و مبارزات قاطعانه در نقاط صفر مرزی و استان‌های شرقی شکل بگیرد. در سال گذشته بیش از ۱۰۰۸ تن کشفیات مواد مخدر توسط دستگاه‌های مقابله‌ای اعم از فرماندهی کل نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات، گمرک، بسیج و سپاه پاسداران داشتیم. بیش از ۷۵ درصد کشفیات در شرق و حاشیه شرق و ۲۵ درصد در استان‌های عمقی و داخلی صورت گرفته و حاکی از برنامه‌ریزی مدون و اولویت‌بندی مبارزه در مناطق صفر مرزی شرق و حاشیه شرق است. هرساله این اقدامات انجام می‌شود.

 

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر در پاسخ به این سوال که «مردم می‌گویند هرچیزی گران می‌شود مگر مواد مخدر صنعتی» گفت: اینکه بگوییم مواد مخدر گران نمی‌شود، اینگونه نیست. مواد مخدر هم گران شده است و این گران شدن باز هم دست همان عناصر اصلی قاچاق مواد مخدر است که در پشت پرده هدایت می‌شود. امروز برای مردم سوال است که چرا شیشه فراوان‌تر است؟ اولا تمام مواد مخدر برای انسان‌ها ضرر دارد. رسانه‌ها با همکاری ستاد هرچقدر اطلاع رسانی بیشتری داشته باشند و مردم از پیامدهای خطرناک آن آگاه شوند، بهتر است.

 

ایسنا نوشت، اصلانی اضافه کرد: امروز روند مصرف مواد در کشور به این صورت است که اولویت اول تریاک و سپس حشیش، هروئین و شیشه است. شیشه دارد به سرعت وضعیت خطرناکی را نه تنها در ایران بلکه در تمام کشورها به عنوان مواد مخدر صنعتی ایجاد می‌کند.

 

وی با تاکید براینکه شیشه در ایران تولید نمی‌شود گفت: شاید این سوال مطرح شود که "در ایران هم آشپزخانه‌هایی وجود دارند و شیشه تولید می‌کنند"  شاید بعضا در برخی شهرها و استان‌ها این اتفاق بیفتد، اما با اشرافی که نیروهای انتظامی و اطلاعاتی دارند، بلافاصله اقداماتی به‌موقع را جهت متلاشی کردن باندهای توزیع مواد مخدر انجام می‌دهند.

 

معاون مقابله با عرضه و امور بین‌الملل ستاد مبارزه با موادمخدر ادامه داد: امروز همانطور که بیش از ۹۵ درصد تریاک جهان در افغانستان تولید می‌شود، بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر در جهان باز هم افغانستان است و پیش‌سازهایی که امروز برای تولید به افغانستان می‌رود به هرعلتی تبدیل به شیشه می‌شود؛ با بوها و رنگ‌های مختلف و با قیمت نازل.

 

کاهش قیمت شیشه به پایین‌ترین سطح خود

 

اصلانی با بیان اینکه در گذشته شاید شیشه حتی کیلویی به ۲۵۰ و ۳۰۰ میلیون رسید، اما امروز از نظر قیمت در پایین‌ترین سطح قرار گرفته است گفت: علت آن است که قیمت سایر مواد مخدر افزایش دارد و بسیاری از معتادان که دچار مشکل می‌شوند، توان خرید ندارند، نهایتا به سمت شیشه می‌روند. باید به قدری اطلاع‌رسانی و آگاهی‌دهی کنیم که حتی اگر شیشه و سایر مواد مخدر به صورت رایگان هم در خیابان بود کسی به سراغشان نرود و روزی به این آرزوی دیرینه که یک جامعه عاری از اعتیاد است برسیم.


انتهای پیام/

کلید واژه ها:
مواد مخدر, اعتیاد
دسته بندی: جامعه
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید